• Traehytter24 Logo
 • Guide Til Forberedelse Af Fundament

  (PDF)

  Denne guide giver information om passende fundamenttyper og vores standardkrav til installationen. Læs omhyggeligt hele vores anvisning igennem for at sikre, at dit fundament er stærkt nok og egnet til formålet! Det er dyrt og besværligt at begå fejl!

  Guide Til Forberedelse Af Fundament


  Sørg for, at du har overvejet alle nedenstående punkter:

  Kryds dem af en af gangen   

  1. Fundamentets størrelse bygges efter forskrifterne, så de passer til målene på    tegningerne, som du modtager gennem Træhytter24.  Anvend ikke de forskellige kabinemål, som du kan finde på vores hjemmeside eller i de forenklede brugsanvisninger, da de kun er vejledende. Byg dit fundament udelukkende baseret på målene på tegningen.

  2. Vær opmærksom på, at du ikke overtræder nogle regler, når det kommer til skel og hvor tæt på dette, du må bygge. I nogle tilfælde kan det også være nødvendigt at indhente en byggetilladelse. Er du i tvivl om hvorvidt du overholder reglerne, så undersøg det inden du går i gang med at anlægge fundament og montere din have bygning.

  3. Du skal vælge en placering til din bjælkehytte, hvor grunden er jævn og godt komprimeret, så du har mulighed for at bygge et fundament, der er i vater og hvor undergrunden er solid.


  Hvis du vælger at benytte vores professionelle installations team, så har vi brug for et jævnt og fladt fundament før at vi kan påbegynde monteringen af bjælkehytten. Hvis fundamentet ikke lever op til vores krav kan vi ikke påbegynde monteringen af bjælkehytten og der pålægges et annulleringsgebyr i overensstemmelse med vores vilkår og betingelser.

  Har du nogle spørgsmål eller brug for vejledning, så står vores team altid parate ved telefonen til at besvare dine spørgsmål. Du kan ringe til os i vores åbningstid på tlf. +45 7199 6740 eller skrive til os på mail info@traehytter.dk.

  1. Fundamentstørrelse og tegninger

  Når du skal forberede dit fundament, så skal du overveje træhyttens samlede størrelse og hvor stort et fundament, der er nødvendigt for at understøtte din bygning forsvarligt.

  Vi har detaljerede tegninger for alle de modeller af træhytter, som vi forhandler. Blandt disse tegninger er grundplanen, som er den bedste tegning at benytte, når du skal beslutte dig for hvilken type fundament, du vil bruge og hvilken størrelse, det skal have.

   

  Eksempel på fundament plantegning-

  Guide Til Forberedelse Af Fundament

  Som du kan se fra eksemplet, så viser grundplanstegningen, hvilke minimumskrav der er til dit fundament og de nøgleområder, der skal understøttes. Det er en mulighed at bygge et fundament i den helt nøjagtige størrelse, forudsat at alle kanter er stabile og jævne, men det anbefales generelt at lave et fundament, der er 10 cm større på alle 4 sider end hvad grundplans tegningerne viser. Det anbefaler vi for at undgå, at bundkanterne bliver udsat for et for stort pres.

  2. Positionering

  Vores professionelle installations team kræver tilstrækkelig plads omkring din have bygning, til at de kan arbejde uhindret. Det giver dem mulighed for sikkert at kunne installere og flytte komponenterne. Vi anbefaler, at du efterlader mindst 40 cm plads omkring din hytte til maling og fremtidig vedligeholdelse.

  Det er vigtig at byggepladsen er ryddet og uden forhindringer. Byggeholdet skal have nok plads til værktøj og materialer.

   

  Guide Til Forberedelse Af Fundament

   

  Når placering af huset planlægges er det vigtig at kontrollere med myndighederne om det er tilladt at bygge et hus på den ønskede placering. Dette er udelukkende kundens ansvar, byggeholdet har ingen kompetencer til vurdere eller bekræfte at placeringen er tilladt.

  Hold venligst øje med at bygningen ikke overstiger den maksimal tilladte højde i bygningsreglementerne. Husk derfor at fundamentets højde har indflydelse på de endelige mål.

  3. Et godt fundament

  Et jævnt, fast og stabilt fundament er en af de vigtigste, hvis ikke den vigtigste fase og udgangspunkt for opførelsen af et sommerhus, hjemmekontor, skur eller en anden havebygning.

  Et plant og stabilt fundament garantere stabilitet i hovedbygningen, det garantere en uproblematisk samling af havebygningen og det garantere en lang levetid og en havebygning, der udnyttes optimalt. Et dårligt og forkert fundament kan resultere i det omvendte resultat og være både dyrt og besværligt at rette op på. Dette lægger et stort pres på hele bjælkehytten, hvilket vil føre til en kortere levetid og adskillige andre problemer, som mellemrum mellem væg plankerne, dårligt overordnet udseende samt problemer med døre og vinduers funktion.

   

  Guide Til Forberedelse Af Fundament

   

  Sådan kontrollerer du at dit fundament er i vater

  For at kontrollere niveauet på dit fundament, så skal du bruge et langt lige stykke træ og et vaterpas (Specialist Builders Level vil give et mere nøjagtigt resultat). Placering af vaterpasset oven på midten af en planke, vil give dig et nøjagtigt resultat. Du kan derefter kontrollere forskellige områder på tværs af fundamentet.  Vi anbefaler, at du er omhyggelig og kontrollere hele fundamentet. Både kanterne, og på kryds og tværs af fundamentet så du er sikker på ikke at overse unøjagtigheder. Hvis du ser huller under det stykke træ, som du bruger som hjælpemiddel, så kan dette indikere en unøjagtighed og dermed at fundamentet ikke er helt plant.

  Vigtigt – Hvis du bruger vores professionelle installations team til at samle din havebygning, så skal dit fundament ikke være mere end 20 mm ude at niveau før, at montering af hovedbygningen må opgives. I tilfælde af, at installationen må opgives på grund af at fundamentet er uegnet, så opkræves der et standard gebyr på 3.350 kr. Indsæt beløb til dækning af en dags tab af arbejde. Sørg for, at du har læst vores forretningsbetingelser grundigt igennem inden installationen påbegyndes.

  back to top