• Traehytter24 Logo
 • Isoleringskit

  Tag- og gulv isoleringssæt

  Isolering af træhytte, havestue eller havekontor

  En basis træhytte er en sæsonbetonet bygning, men med et meget lille ekstra arbejde kan du isolere din træhytte og bruge den 365 dage om året. Det er meget nemmere og billigere at isolere din træhytte ved første montering end at montere den efterfølgende. 

  Vores træhytte isoleringssæt er lavet til hurtig og nem gør-det-selv-installation. Disse sæt inkluderer alle de nødvendige komponenter og fastgørelser til gulv- og tagisolering.

  Vær opmærksom på, at det ikke kan blive BR18 sommerhus godkendt med med vores standart isoleringspakke. Hvis det skal benyttes som sommerhus, så kan vi sende dig et tilbud på den isolering som skal tilføjes alt efter hvilken træhytte, som du er interesserede i.

  Tagisolering sidder over kabinens tagbrædder, dækkes derefter med en OSB-plade og til sidst tagshingles, filt eller med en anden passende udvendig tagbeklædning.

  Til tagbeklædningen tilbyder vi forskellige muligheder mod merpris eller du kan også besøge dit nærmeste byggemarked og levere din egen inddækning. Se individuelle produktsider for muligheder på din valgte model.

  Et isoleret træhyttegulv og -tag vil dramatisk forlænge træhyttens brugsperioden hele året og forbedre komfortniveauet i både sommer- og vintermåneder.

  Ekstra opvarmning vil sikre, at træhytten forbliver hyggelig og varm, selv med frostgrader udenfor, hvilket gør det muligt for dig at bruge din træhytten hele året rundt i de fleste dele af Danmark.

  Vores gulv- og tagisoleringssæt holder ikke kun træhytten varm om vinteren, det holder også træhytten køligere på varme sommerdage.

  Vores isoleringsplader er specielt designet til at eliminere kuldebrodannelse. Pladerne inkluderer foliebeklædninger med lav emission, der tilbyder effektiv termisk ydeevne i hulrumsluftrum. De giver pålidelig termisk isolering og langsigtede energibesparelser til bygninger.

  Termisk varmeledningsevne 0,023 W/(m·K)

  Sådan isolerer du kabinetag

  Tagisoleringssættet består af 25 mm isoleringsplader og 11 mm OSB plader.

  Placer isoleringsplader oven på tagbrædder. Start fra den nederste ende, dæk hele taget med isoleringsplader og skær de sidste brædder til.

  Placer brædderne tæt til hinanden. Placer derefter OSB-plader oven på isoleringsplader og fastgør dem med skruer i alle fire hjørner af hver OSB-plade og et i midten.

  Til sidst dækkes taget med tagpap, helvedesild eller andre typer tagmateriale. Vi anbefaler og leverer Icopal selvklæbende tagshingles til toptage og ekstra slidstærkt selvklæbende Firesmart tagpap samt EPDM tagbeklædning til pult- og fladtagshytter.

   

  Tag isolering

  1. Tagbrædder
  2. Isoleringsplader
  3. OSB plader
  4. Tagshingles/tagpap

  Sådan isoleres træhyttens gulv

  Gulvisoleringssættet består af 25 mm isoleringsplader.

  Vi anbefaler at bruge skruer til at understøtte isoleringsplader og holde alle brædder på samme niveau under gulvbrædderne.

  Fastgør først skruerne til fundamentsbjælkerne 25 mm fra toppen af bjælken, skær derefter isoleringspladerne til, så de sidder tæt mellem fundamentsbjælkerne, monter isoleringsplader og derefter gulvbrædderne.

  Skruer skal indsættes på begge sider af de indvendige gulvbjælker cirka hver 30. cm langs deres længde.

  Isoleringspladerne skal sidde tæt mellem bjælkerne og blive på plads, så skruerne er en ekstra mekanisk fastgørelse i tilfælde af vibrationer ovenfra eller kabinebevægelser, der får isoleringspladen til at falde.

  Gulv- og tagisoleringen af en træhytte på 20 m2 eller større, afhængigt af tagtypen, bør kunne gennemføres inden for 4-5 timer, hvilket vi synes er en værdifuld tilføjelse til din træhytte.

  Gulvisolation

  1. Fundamentbjælker

  2. Skruer

  3.  Isoleringsplader

  4. Gulvbrædder

  Og det vil gøre det! Din træhytte er nu godt isoleret. Det er tid til at belægge din træhytte med træbeskyttelsesmidler udefra og alle indvendige dele af døre og vinduer.

  Glem ikke at behandle den usete top og bund af døre og vinduer også! Tilføj endelig dit personlige præg eller indvendig udsmykning, og så er du i gang med din træhytte, der kan benyttes hele året rundt.

  back to top