• Traehytter24 Logo
 • En træhytte med tagudhæng er det perfekte tilflugtssted i haven

  At købe en træhytte er en satsning, som du ofte kun påtager dig én gang i dit liv og uden tidligere erfaring kan det være svært at vælge den rigtige model. Det enorme antal forskellige modeller gør udvalget endnu sværere og med mange funktioner er det ved første øjekast ikke indlysende hvilke fordele og ulemper træhytten byder på. Derfor har vi skrevet vejledninger om blandt andet korrekt væktykkelse, tagbeklædning og vinduesstørrelse. I denne artikel vil vi se på tagudhænget i dets forskellige former og dets særlige egenskaber.

  Træhytter med tagudhæng

  Den enkleste type tagudhæng på en træhytte er baldakinen. Træhytten “Marcus A” og havehuset “Oslo” har en af ​​disse. For at gøre dette forlænges taget blot fremad, hvilket skaber et overdækket område. Uden yderligere støtteelementer er baldakiner dog begrænset i dybden af ​​strukturelle årsager. For eksempel i “Marcus A” og “Oslo” er baldakinen 1,2 m dyb.

  Andre træhytte modeller har derfor støttestolper for enden af ​​tagfladen. Dette skaber forskellige designs afhængigt af tagets form. I havehuset “Ian E” er tagudhænget fastgjort til langsiden, hvilket skaber en langstrakt forlængelse af brugsarealet. Dette skaber et overdækket indgangsparti og giver plads nok til et opholdsområde.

  I vores sortiment finder du også talrige træhytter med tagudhæng på kortsiden. Døren kan enten placeres under udhænget (som i “Lucas E“- træhytten) eller på siden (som i “Lucas D“- træhytten). Hvis døren er under udhænget, skaber åbning af døren et enkelt stort rum. Hvis det regner, kan du også tage din våde jakke af under halvtaget eller lade dine våde sko blive der i stedet for at bringe fugten ind i træhytten. Men hvis tagudhænget er på siden, forvandles det fra et passageområde til et selvstændigt rum.

  I nogle af vores træhytter er tagudhænget også suppleret med en sidevæg som for eksempel “Sophia”. Det betyder, at du er beskyttet mod vind, slagregn og nysgerrige blikke på begge sider. Endelig er der også mulighed for at omdanne tagudhænget til en veranda med terrasse. Også her er verandaerne ofte udstyret med en ekstra væg, som det er tilfældet med “Super Nora E“. Vi tilbyder også modeller med særligt store verandaer, såsom “Remo 3” og “Garden Paradise B”.

  Hvis du ikke kan finde det rigtige havehus i vores sortiment, kan du få tilpasset modeller, så de passer til dine behov eller bestille en individuel model efter mål.

  Fordele ved havehuse med tagudhæng

  En udendørs tilbygning til træhytten beskytter mod både sol og regn. Især om sommeren kan det betale sig, hvis vinduerne står i skyggen af ​​baldakinen, da træhytten varmes langsommere op. Selv en kort sommerregn vil ikke skade dig, hvis du har en træhytte med baldakin. Dette gør baldakinen til det perfekte sted til havemøbler og derfor til en udendørs morgenmad eller grillaften med vennerne.

  Når du bygger din træhytte, skal du være opmærksom på den sædvanlige vindretning i dit område og placere det, så det overdækkede område er i læ. Her kan du ikke kun indrette et område, hvor du kan slappe af, men du kan også opbevare haveredskaber, cykler og grillen eller opbevare træ. Sørg dog for at beskytte dig selv mod tyveri med hegn eller vægge, hvis du efterlader værdifulde genstande udenfor. I vores artikel om forsikring kan du finde ud af, hvor godt haveredskaber er beskyttet i haven.

  En baldakin på sydsiden kan også bruges som vækstområde for tomater og andre følsomme planter. Nogle havehuse (som “Elias“) har halvåbne paneler, som du kan dække med klatreplanter. Vær dog opmærksom på træbeskyttelse.

  Kan du tilføje en baldakin senere?

  Du kan også eftermontere en baldakin, især på en træhytte, fordi træ er meget nemmere at arbejde med end metal eller beton. For at gøre dette skal du sammensætte en træspalteramme og fastgøre den til ydervæggen eller spærene eller placere den som en selvstændig struktur foran træhytten.

  Det er vigtigt, at du tætner vægkanten, så der ikke drypper vand fra overdækningen ind i dit indgangsparti. Den nemmeste måde at gøre dette på er med en overlappende gummisøm, der er fastgjort til væggen og hviler over baldakindækslet.

  Bygger du selv, så sørg for, at taget skal tåle væsentligt højere belastninger, når det sner om vinteren end om sommeren. Find ud af, hvilke snebelastninger der kan forventes i dit område, og planlæg statistikken i overensstemmelse hermed.

  back to top