• Traehytter24 Logo
 • Hvad er en typiske udendørs sauna?

  Saunahytte

  Du har måske hørt om de mange sundhedsmæssige fordele ved saunaer. Saunaen er en væsentlig del af mange hjem i Finland, men i Danmark er det en luksus, som de færreste har adgang til. Men da det er en overkommelig luksus, så er det noget, som mange mennesker kunne begynde at nyde godt af, hvis de vidste mere om det. En sauna er det perfekte sted at slappe af efter en lang dag på arbejde. Det er et særligt sted at hvile og rense både sindet og kroppen. I denne artikel vil vi udforske funktionerne i vores udendørs saunaer.

  Funktioner af saunaer

  En udendørs sauna er et haveskur på 4 til 26 m², der har et dampbad. Standardudstyret i dampbadet omfatter saunataburetter og nakkestøtter, gnistfanger og en trærist på gulvet. Loftet i dampbadet er isoleret, så varmen bliver længere i saunaen. Vægtykkelse er på mellem 44 mm og 70 mm, men den mest populære mulighed er 70 mm væktykkelse. Afhængig af modellen, kan saunaen også have et badeværelse, påklædningsværelse, stue eller 1 – 2 soveværelser.

  Vores udvalg af udendørs saunaer

  Vi har et bredt udvalg af forskellige saunamodeller. Nogle af de bedste modeller i denne kategori er følgende:

  Saunahytte Lisette har en størrelse på 2 x 4 m og væggene er 70 mm tykke. Det består af et omklædningsrum og et dampbad. Omklædningsrummet kan også bruges til at nyde forfriskende drinks efter at have taget en tur i saunaen.

  Saunahytte Hansa Lounge XXL indeholder et dampbad til 3 eller 4 personer, et omklædningsrum og en stor 15 m² stue. Det har også en 16 m² veranda, hvor du kan køle af mellem varme sessioner i saunaen.

  Saunahyttemed veranda Karina er en alsidigt træhytte med sauna, omklædningsrum, badeværelse og 10 m² stue samt 9 m² hems til sovepladser. Denne model tilbyder en bred vifte af brugsmuligheder bortset fra saunaen. Det er en rummelig træhytte og kan også bruges til at have familie eller venner overnattende der.

   

  Andre punkter der er værd at fremhæve ved saunen

  Et grundlæggende element i saunaen er varmelegemet. Varmelegemet har elektriske modstande eller ildsted, som opvarmer stenene på toppen af ​​brændeovnen. Hvis du ønsker det, kan du hælde vand over de varme sten, og dampen opvarmer øjeblikkeligt rummet.

  En udendørs sauna kan bruges på mange forskellige måder. I Finland, saunaernes oprindelsesland, opvarmes dampbadet til 70 – 80 grader, og der kastes ofte vand på stenene, hvilket resulterer i meget varm damp. Måden at nyde en blidere sauna på er den centraleuropæiske stil, hvor saunaen er opvarmet til 50 – 60 grader, så du kan bruge op til en halv time der uden at skulle kaste vand på stenene.

  Hvis du stadig er ved at blive fortrolig med saunaen, anbefaler vi at starte trin for trin, gradvist øge temperaturen og varigheden og lytte til din egen krop. Sauna involverer intens sveden, så det er vigtigt at hydrere under og efter at have taget en sauna.

  At tage en sauna er en sikker hobby for alle aldre. Afslapningstilstanden forårsaget af varme kan være meget vanedannende!

  Bemærk venligst, at vores udendørs saunaer ikke inkluderer varmelegeme. Vi hjælper dig gerne med at vælge den rigtige varmeovn og også med andre sauna-relaterede spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os.

  back to top