• Traehytter24 Logo
 • Bjælkehytter til daginstitutioner, børnehaver og skoler

  Efterspørgslen efter pasningspladser til børn er særlig stor i storbyområderne. Selvom forældre har lovlig ret til en pasningsplads til deres børn, er al kapacitet ofte opbrugt, og nogle børn venter i årevis på en plads.

  Manglen på faglærte er en væsentlig årsag til dette problem, men pladsmanglen udgør også en udfordring. I denne artikel ser vi på de specifikke bygningsreglementer for daginstitutioner og børnehaver, og hvordan en bjælkehytte kan være en hurtig og miljøvenlig løsning på pladsproblemet.

  Krav til bygningsmæssig indretning af daginstitutioner

  Daginstitutioner bør have flere rum til forskellige aktiviteter. Et stort grupperum er nemt for børnene at navigere i, hvilket giver dem en følelse af tryghed og gør det også nemmere for lærerne at overvåge dem. Der bør være 2 m² bevægelsesplads til rådighed pr. barn.

  Hvil og sov

  Derudover skal daginstitutionen have et retræterum til hvile og sove i umiddelbar nærhed af grupperummet, som kan mørklægges. For børn under to år bør denne plads være 1,5 m² pr. barn.

  Spise og lave mad

  I heldagsplejen skal der hver dag tilbydes et varmt måltid. Madlavning og spisning kan flyttes til et separat rum. Men en spiseplads i grupperummet gør det muligt for børnene at tilgå maden efter deres behov ved at give dem mulighed for selv at bestemme, hvornår og hvor længe de spiser.

  badeværelse

  Afhængigt af børnenes alder bør sanitetsfaciliteterne have et separat omklædnings- og pasningsrum og være udstyret med toiletter og håndvaske i passende højde. Mindst et toiletkabine skal være stort nok til, at en lærer kan hjælpe barnet med at bruge toilettet.

  Sammenhængen mellem inde og ude

  Vinduer i de nederste 2 m af væggen skal forsynes med sikkerhedsglas. De giver ikke kun eksponering, men skaber også en sammenhæng mellem indendørs og udendørs. For at dette skal lykkes, skal vinduerne sættes lavt nok til, at børnene rent faktisk kan kigge ud.

  Direkte adgang fra grupperum til det fri integrerer udearealet tættere i den daglige dagpleje og gør det muligt for de enkelte børn at forfølge deres trang til at bevæge sig udenfor, mens andre gruppemedlemmer kan dyrke roligere aktiviteter indenfor uden at blive forstyrret. Med 4 m² skal udearealet give plads nok til, at hvert barn kan løbe rundt og lege.

  En anden vigtig faktor er tilgængelighed. Adgangen til daginstitutionen bør ikke besværliggøres af trin, ligesom trappen skal opfylde visse konstruktionsmæssige krav for at overholde reglerne for sikre flugtveje. Især for de mindste børn er overnatning i stueetagen den bedste løsning.

  Administrative lokaler

  Daginstitutionen bør desuden have lokaler til kontor, mødelokale, personaletoilet, pauserum, forældreværelse, bryggers og teknikrum samt barnevognsparkering.

  Fordele ved en daginstitution i et træhus

  Skal der stiftes en ny daginstitution eller en eksisterende daginstitution skal flytte til en større bygning på grund af pladsmangel, er søgningen ofte vanskelig på grund af de konkrete bygningsmæssige krav.

  De fleste bygninger er designet og opført som bolig- eller erhvervsbygninger. De har derfor ikke rummelige grupperum eller direkte adgang til det fri, og de sanitære faciliteter er ikke egnede til børn. Et nybyggeri er ofte den eneste løsning, men det er tidskrævende og dyrt.

  Vores træhuse i bjælkebyggeri tilbyder et omkostningseffektivt og hurtigt alternativ til en ny solid byggebygning. De er også velegnede som en udvidelse til en eksisterende daginstitution eller som ekstra klasseværelser ved ombygning af skoler. Skovbørnehaver finder også modeller i vores sortiment, der opfylder deres behov.

  Fleksibilitet

  Vores træhytter er primært indrettet som sommerhuse og har udover stor opholds- og spiseplads soveværelse, badeværelse, omklædningsrum og veranda. Derudover har vi designet to modeller specifikt som klasseværelse eller konferencelokale for at imødekomme de voksende behov på dette område. De har ydre dimensioner på 12 × 5 og 14 × 7 m.

  Som producent og sælger tilbyder vi også specialfremstillede træhuse, der opfylder dine specifikke krav. Vi laver et uforpligtende tilbud ud fra en grovskitse og de ønskede mål. I stedet for et helt gratis design, kan du også modificere en af ​​vores modeller efter dine ønsker.

  Bæredygtighed og indeklima

  Træ er et bæredygtigt byggemateriale, der binder CO₂, mens det vokser og lagrer det i bygningen. I modsætning til stål og beton kræver det ikke ressourcekrævende produktion, men skal kun transporteres og skæres til.

  Træ skaber også en hyggelig atmosfære – ikke kun gennem sit naturlige udseende, men også gennem sine fugtregulerende egenskaber. Træ er et hygroskopisk materiale. Det betyder, at den kan absorbere og frigive fugt. Dette skaber lav luftfugtighed i interiøret, hvilket forhindrer skimmeldannelse og forbedrer luftkvaliteten.

  Energieffektivitet

  Ligesom træ er gennemtrængeligt for fugt, er det også uigennemtrængeligt for varme. Små luftlommer i træ gør det til en dårlig varmeleder og resulterer i, at der bruges mindre energi til opvarmning. Vores store bjælkehuse har 70 til 92 mm tykke vægge, der ikke kræver yderligere isolering. Vi anbefaler kun at isolere gulv og tag, da det er her det største varmetab sker.

  Kort byggetid

  At have alle komponenterne til sjældent bestilte træhusmodeller ville også øge priserne på vores træhuse på grund af de højere lageromkostninger. For at kunne tilbyde dig vores træhuse med gennemgående høj kvalitet til fornuftige priser, fremstiller vi først mange komponenter efter vi har modtaget bestillingen. Derfor skal du regne med leveringstider på op til otte uger. I denne tid kan fundament og tilslutninger til vand, spildevand og el klargøres. Montering af vores professionelle montageteam eller et lokalt specialistfirma sker inden for en til to uger, og for mindre modeller endda inden for få dage.

  back to top