• Traehytter24 Logo
 • De 5 vigtigste regler, når du designer din stue

  Stue

   

  Du bruger meget tid i din stue. Det er især tilfældet med sommerhuse, hvor disse rum fungerer som pulserende afslapningsrum. Du kan nippe til en kop te, møde venner eller se film, mens du er i dette rum. Og mens du gør det, vil du tage det, der er omkring dig. Dit sind vil tænke over møbler, malerier og belysningsstykker. Og mens du gør det, kan du enten nyde dit arbejde eller bemærke et hul i flowet. Hvis du føler, at din stue trænger til at blive piftet op, er her nogle spændende ideer til at hjælpe dig. Og det gode er, at du ikke vil bruge et væld af penge på disse ændringer:

  Skab et fokuspunkt

  Først og fremmest, hvad er omdrejningspunktet? Tænk over det sådan her: Når du går ind i din stue, hvad er det første du vil se? Hvad er det, du vil have dine venner og familie til at se, når de sætter sig ind i rummet? Find ud af det, og så vil du have et fokuspunkt for dette rum.

  Nogle værelser er intetsigende, fordi de ikke har noget at tilbyde, da intet skiller sig ud. Intet springer ud af dig, og alt føles almindeligt. Denne sløvhed trætter øjnene, og du er nødt til at skabe legende funktioner for at ophidse dine sanser. Et godt eksempel er brugen af ​​en pejs. Sæt noget arkitektur ind i dette rum, så det bliver en samtalestarter. Folk vil gå ind og sige ‘whoa!’ Og du vil vide, at du fik det rigtigt.

  Med sommerhuse i træ skal du ikke arbejde hårdt for at skabe et omdrejningspunkt. Du kan bruge de store vinduer som centrum af rummet og arrangere møblerne for at indikere dette. Sørg også for at interessere øjnene ved at have nogle andre opmærksomhedsfangere i rummet. Men ikke at skabe mere end ét fokuspunkt i rummet vil føles for travlt.

  Gør rummet funktionelt

  Mens en stue er et alsidigt rum, bør det have et bestemt formål. Undladelse af at gøre dette vil resultere i, at der finder for mange aktiviteter sted i lokalet og får det til at føles travlt. Du ønsker ikke dette. Først og fremmest skal du tænke over den plads, du har, og den måde, du bruger den på. For eksempel, nu hvor du har valgt pejsen som omdrejningspunkt, hvordan kan du så få adgang til den? Hvor mange indgangspunkter har du i rummet? Kortlæg boligområdet og find ud af, hvordan du kan arrangere møblerne, så de passer til dette rum.

  Stue

   

  Dernæst skal du finde ud af, hvordan du vil bruge rummet, og om den ledige plads kan rumme denne aktivitet. Sig for eksempel, at du vil have et område, hvor du kan slappe af og indhente dine yndlingsbøger. I dette tilfælde har du brug for nogle komfortable stole og et sofabord på værelset. Denne beslutning vil påvirke indretningen af ​​møblerne og hjælpe med at designe rummet omkring fokuspunktet.

  Hvor du har et stort rum, kan rummet tjene mere end ét formål. Du kan have et spilleområde i den ene ende og et læseområde i den anden. Bemærk, at ingen af ​​disse anvendelser bør forstyrre fokuspunktet, da de bør låne fra det.

  Lys rummet op

  Et rum med god belysning føles indbydende og lyst og er en sikker måde at løfte dit humør på. Hver gang du går ind i et sådant rum, vil du føle dig lettere, mere med tilstrækkelig ventilation i spil. Med dette i tankerne bør du lede efter passende belysningskilder. Mens dagslys fungerer godt til dagen, har du brug for ekstra lys til kedelige dage og nætter.

  Når du designer rummet, skal du gå efter lagdelt belysning. På denne måde kan du med hjælp fra lamper have et ovenlys som den primære belysningskilde. Du kan vælge at give rummet en intim stemning ved at bruge stearinlys, som er fantastisk til en naturlig følelse. Det hjælper også at arrangere møbler væk fra vinduerne, så mere naturligt lys kan strømme ind i rummet.

  Brug tæpper

  Her skal du passe på, så du ikke bruger flere stykker end nødvendigt til rummet. Selvom rummet kunne undvære et tæppe, vil det se mere indbydende ud og føles mere behageligt med et. Tæpper tilføjer dimension til rummet og øger teksturen og sikrer dermed, at rummet ikke kommer til at kede sig.

  Stue

   

  Når du vælger et tæppe, skal du være forsigtig med farverne, så de matcher rummets centrale tema. Tæppet må ikke tage væk fra fokuspunktet eller forstyrre rummets funktionalitet. Størrelsen på stykket har også betydning, sådan at den hverken skal være for stor eller for lille. Prøv at holde tæppet mindst seks centimeter væk fra væggene, så det ikke overtager rummet. Sørg også for, at de forreste ben på dine møbler rører tæppet for at skabe et flow i rummet.

  Vær legesyg

  Mens dit fokus bør være på at understrege fokuspunktet, bør du ikke lade dette komme i vejen for din kreativitet. Tilføj gerne nogle mønstre og teksturer i rummet, for at gøre det levende. Gå efter en neutral sofa og sæt denne sammen med mønstrede puder. Alternativt kan du vælge levende nuancer, der vil lysne rummet yderligere op. Bemærk, at de farver, du vælger, skal matche stilen i rummet for at undgå en travl følelse.

  Start med at skabe fokus i rummet og byg alt andet op omkring dette for at skabe et naturligt flow. Sørg for at bruge symmetri til at skabe balance i rummet, så rummet kan få et fantastisk udseende. Alt det bedste!

  back to top