• Traehytter24 Logo
 • Et træhytte med terrasse i haven

  Tre Soveværelses Træhytte Hansa Holiday D 50 M2 7 X 9 M 70 MM

  En have er et stykke dyrket natur i huset og indgår ofte i livet og fritidsaktiviteterne. Det giver også rigtig god mening, for både natur og frisk luft er faktisk terapeutiske midler, midler, som vi har akut brug for som mennesker, der er beskadiget af civilisationen, og som så ofte som muligt, helst dagligt.

  I den forbindelse giver det mening at udstyre haven med opholdsinvitationer, måske med en bænk, en pavillon, en bodega eller en overdækket terrasse på træhytten, så haven virkelig giver mulighed for at slappe af i den friske luft.

  Vi vil kaste lys over nogle interessante aspekter af dette emne nedenfor.

  Holiday A “The Lake House” - Sommerhus med terrasse 58 M2 92 MM 13 X 6 M

  Frisk luft er den bedste terapi

  Der er ingen tvivl om, at frisk luft er sundt; dette er allerede blevet bevist af adskillige undersøgelser fra en lang række forskellige retninger. Spørgsmålet er: hvorfor er hun så sund? Du kan endda mærke effekten, hvis du bare lufter ordentligt ud i fyringssæsonen: Hvordan den friske luft på en eller anden måde opfrisker det hele, faktisk gør det “frisk”. Sådan føles det i hvert fald, og det er selvfølgelig fordi vores perspektiv ændrer sig. Kroppen elsker frisk luft, og folk bliver straks mere optimistiske. De sundhedsmæssige fordele ligger i en række forskellige årsager, som alle tilsammen giver en mærkbar (og målbar) effekt. Der er individuelle effekter på følgende faktorer:

  Mental sundhed: Sollys, frisk luft, socialt samvær selvom det er stille, naturen omkring, selv visse stoffer frigivet af planter har en stemningsfremmende effekt. Magnetisk resonansbilledundersøgelser viser en klar positiv indflydelse på et hjerneområde, den såkaldte præfrontale cortex, som er ansvarlig for planlægning og handling, men hvor mange velkendte psykiske lidelser også kan etablere sig.

  • Sollys og D-vitamin: Mange mennesker ved, at sollys er vigtigt for dannelsen af ​​D-vitamin. Hvad der er mindre kendt er, at D-vitamin gør meget mere end blot at bygge knogler. Det er også en vigtig faktor i muskelfunktionen og styrker immunforsvaret.
  • Lys i sig selv har en stabiliserende, antidepressiv effekt, som fx bruges i behandlingen af ​​såkaldt vinterdepression.
  • Ilt: I haven optager vi gladeligt og taknemmeligt den ilt, som vores planter har nydannet, og giver planterne den kuldioxid tilbage, vi udånder som et vigtigt næringsstof. Ilten fremmer cellefunktioner, styrker bronkierne og bringer energi.
  • Alene den grønne farve, som vi finder i så mange farvesammensætninger i haven, har positive effekter på immunforsvaret, blodtrykket og kroppens egne reparationsmekanismer. Det bruges endda til at behandle nervøsitet eller søvnforstyrrelser.
  • Det er trods alt ingen overraskelse, at havearbejde også bruges terapeutisk med dokumenterede effekter. Som enhver anden fysisk aktivitet opbygger den muskler og knogler og giver psykologisk stabilitet. Det bruges til patienter med kroniske smerter, ved autisme, skizofreni, osteoporose, på rehabiliteringsklinikker og selvfølgelig er vi ikke engang begyndt at tale om, hvordan frugt og grønt dyrket i vores egen have kan forbedre vores sundhed med sunde, afbalancerede vitaminer, Fremmer næringsstoffer og kostfibre.

  Hvis du efter havearbejde eller i pauser undersøger dit arbejde fra terrassen ved havehuset, optimerer din planlægning, planlægger de næste trin eller bare slapper af, hviler dig og suger lidt direkte eller indirekte sollys og ilt til sig, så ved du, at det er er faktisk en lang række individuelle faktorer, der får dig til at føle dig så godt tilpas.

  Træhytte Hansa Holiday B 42 M2 7 X 9 M 70 MM

   

  Et andet perspektiv på sommerhuset med terrasse

  Du tror måske, at du allerede har en terrasse derhjemme, der giver dig alle ovenstående fordele ved at opholde dig i den friske luft, så du ikke længere har brug for et sommerhus med terrasse. Et haveskur er praktisk, det udvider uhyre mulighederne for meningsfuldt liv og fritidsaktiviteter, men det behøver ikke have en terrasse? Dette er bestemt sandt i nogle situationer. For eksempel hvis haven er ret lille, eller hvis den er så tæt besat af uerstattelige gartnerjuveler, at der simpelthen ikke er plads til den ekstra terrasse.

  De enkelte situationer og omgivelser er meget forskellige, og det giver ikke altid mening at vælge et havehus med terrasse. Men hvis du har mulighed for det, så vil denne terrasse på havehuset intensivt øge din haves “levelighed” og invitere dig og dine kære til at gøre brug af denne sunde lys- og friskluftterapi endnu oftere end tidligere. Samtidig får du bogstaveligt talt et andet, nyt perspektiv på din have. Når du sidder på terrassen i dit havehus, vil du opdage nye sider af din have, som du aldrig har set fra terrassen i dit hus.

  Byg selv en terrasse eller vælg et havehus med terrasse

  Hvis du allerede ejer et havehus uden terrasse, er det ret nemt at udstyre det med en terrasse. Den nemmeste mulighed ville være blot at plade, brolægge, knuse, dække med grus eller beton et rum foran eller ved siden af ​​en indgang. En terrasse som “dæk”, altså en hævet træterrasse, er selvfølgelig mulig og nogle gange endda den enkleste mulighed, for eksempel i skrånende terræn.

  Det er ikke en mulighed i det mindste delvist at overdække terrassen, så den bevarer sin indbydende karakter. selv i en regnbyge mere så let. Når alt kommer til alt, med havehuse lavet af træ, har du den fordel, at sådanne udvidelser kan realiseres ganske pålideligt, selv af hobbyhåndværkere, med meget enkle midler, med skruer, søm og metalforbindelser.

  Havehuse med terrasse fra en enkelt kilde

  Tager du et kig på vores udvalg af havehuse med terrasse, vil du se designs, som naturligvis ikke kan realiseres ved at tilføje en terrasse på et senere tidspunkt. Vores terrasser er i de fleste tilfælde fuldt overdækkede og er placeret under samme tag, som spænder over det lukkede rum. “Soldyrkere” får stadig noget for pengene, for solen falder som regel på skrå og på solrige dage får man faktisk en kraftig dosis D-vitaminopbyggende sollys, selvom man er på terrassen i skyggen.

  Dette indirekte UV-lys, der reflekteres fra genstande og blade overflader, kan endda føre til en tydelig solarieeffekt på solrige dage.Du kan selvfølgelig indrette din terrasse under et beskyttende tag meget mere kærligt end en udækket terrasse, hvor du kun efterlader vejrbestandig objekter kunne.

  back to top