• Traehytter24 Logo
 • Hvad er de mest populære fundaments løsninger til træhytter?

  Et plant, fast og stabilt fundament er en af de vigtigste stadier, hvis ikke den vigtigste fase og udgangspunkt for at bygge et sommerhus, skur eller enhver anden havebygning. Et godt underlag sikrer kabinens stabilitet, smidig montering, lang levetid og et godt udseende. Et dårligt og forkert underlag resulterer i det omvendte resultat og lægger et stort pres på hele kabinen, hvilket vil føre til en kortere levetid og adskillige andre problemer som gab mellem vægplankerne, dårligt overordnet udseende samt problemer med funktion af døre og vinduer. Følgende basistyper er alle gode fundamenter til havebygninger. Hver fundamenttype har sine egne fordele og ulemper, så vi vil tage et godt kig på hver enkelt af dem for at hjælpe dig med at vælge den bedste basetype afhængigt af havens overflade, hyttestørrelse og dit budget.

  Jordskrue base

  Jordskruer er en fantastisk måde at give din træhytte et sikkert og plant fundament. Jordskruer tager en brøkdel af tiden at installere – og uden et sæt beton kan du bygge med det samme! Installation Hele året-Skruefundamenter kan opsættes på ethvert tidspunkt af året, i al slags vejr.

  Mindre rod – Minimum påvirkning af omgivende områder og hurtig montering

  Ikke mere beton – Undgå tunge sække med beton, hårdt arbejde, forstyrrelse af jord og udlejning af maskiner

  Der findes mange landsdækkende jordskruefirmaer, de vil normalt vurdere din jord og give en anbefaling ud fra din aktuelle jordtype. Du skal også bruge jordskruefirmaet til at installere et træfundament svarende til billedet ovenfor, dette vil hjælpe med at skabe et plant fodfæste til vores fundamentsbjælker. Det er vigtigt, når du vælger en jordskruefod, at du overvejer kabinefundamentets bjælkelayout for at sikre tilstrækkelig støtte, du kan anmode om disse via info@traehytter24.dk 

  Betonpladebund

  Uanset om du bygger et lille lagerskur, 4 x 5m haveværelse eller meget stor 5 x 10m kontorbygning, kan du ikke gå galt med en betonbund. Det er det mest holdbare og solide fundament, men ligesom med alle de andre gode ting i livet, er et betonfundament en af de dyreste baser at bygge og involverer mere arbejde!

  Hvordan forbereder man en betonbund?

  Hvis du bygger i nærheden af ​​et hegn, træer, mur eller lignende, skal der være mindst en halv meter plads omkring kabinen til tagudhæng, bekvem installation og vedligeholdelse. Marker området og udgrav cirka 20 cm i dybden i overensstemmelse med dine hytteplaner. Tilføj 5 cm til alle sider til træboksning, som du vil installere senere.

  Fyld nu med 15 cm granulært underlag eller grus. Udjævn med en haverive og komprimer den ved at bruge en rulle eller tamper.

  Det næste trin er at bygge en træramme eller forskalning, inden for hvilken betonen hældes. Støt rammen udefra ved at banke nogle stolper i jorden langs yderkanten af ​​tømmeret. Installer træboksen, så toppen af ​​betonbunden bliver 4-5 cm over jordoverfladen. Dette vil resultere i, at vandet løber af i stedet for at samle sig omkring bunden af ​​kabinen. Det indre område af træboksningen skal være i nøje overensstemmelse med din kabineplan og godt nivelleret. Mål alle fire sider op og sammenlign diagonaler, de skal være lige lange. Niveller boksningen ved at bruge et vaterpas.

  Dæk nu hele bundfladen med en fugttæt membran. Dette vil beskytte kabinen mod fugt.

  For kahytter, større end 10m2, anbefaler vi at bruge et stålarmeringsnet (stålstang). Dette vil betydeligt tilføje styrke og revnemodstand. Stålstænger skal løftes op til pladens midterhøjde.

  Det næste trin i at bygge en betonbase er at hælde betonen ind i forskallingen. Du kan enten blande din egen beton eller få en færdigblandet forsyning i. Du skal bruge en trillebør, skovl, langt stykke træ med lige kant og et ekstra par hænder. For at blande din egen skal du også bruge en cementblander.

  Begynd at hælde fra den ene side og arbejd mod den anden side. Bring beton ved hjælp af en trillebør, hæld ned og jævnt og jævn ved hjælp af en skovl og et langt stykke træ. Hærdning vil tage 2-3 timer på en varm dag og 4 timer, når det er køligere. Træk støttestolper ud og slå træbokse af rundt om bunden. Den endelige hærdning vil tage 3-4 dage før montagen kan starte.

  Strip fundament

  Stripfundamenter er et lettere, lettere og billigere alternativ til en betonplade. Passer til næsten enhver størrelse havebygning, hvis jorden ikke er skrånende. Det er nemt at fjerne strimler, hvis du i fremtiden køber en ny havestue, og den gamle skal væltes og en ny grundbygning. Betonlister er faste, stærke og stabile.

  Hvordan forbereder man en Strip Foundation?

  Start med at afmærke strimler ved at bruge din hyttes fundamentplan. Listerne skal stå vinkelret på kabinens indvendige fundamentplanker med op til 90-100 cm afstand mellem strimlerne for at sikre, at fundamentplanker og endelig gulvbrædder bliver faste og robuste nok uden at bøjes.

  Udgrav nu 15-20 cm dybe og 15 cm brede strimler i overensstemmelse med din hyttes fundamentsplan. Fyld 10-15 cm granulært underlag eller grus. Byg træboksning ca. 5 cm over jorden, hvilket vil resultere i, at toppen af ​​strimler har samme afstand fra jorden, hvilket sikrer god ventilation under kabinen og dermed holder kabinen fugtfri. Støt træboksning udefra ved at banke stolper i jorden og sømme dem til boksning. Dette vil styrke hele træforskallingen til at håndtere betontryk under hærdning.

  For ekstra styrke anbefaler vi at bruge stålarmeringsnet inde i strimlerne. Inden du hælder beton, skal du løfte nettet 4-5 cm fra bunden, så det bliver højdemæssigt i midten af ​​strimlen.

  Hæld beton i trækasserne. Da båndfundamenter kræver flere gange mindre beton sammenlignet med en hel betonplade, og derfor bør blanding af din egen beton være en let opnåelig opgave, eller du kan få en færdigblandet forsyning. Du skal bruge en cementblander, en trillebør til at tage beton til at bygge spot, en skovl og et 20-25 cm langt stykke træ med lige kant.

  Begynd at hælde beton fra den ene ende af kassen og arbejd mod den anden side. Hæld beton ned og plan ved at bruge en skovl og et langt stykke træ. Hærdning vil tage et par timer på en varm dag og 4-5 timer, når det er køligere.

  Når der er lagt lister, renses jorden mellem strimlerne. Fjern ca. 5 cm jord, og dæk overfladen med fugttæt membran, geotekstil eller lignende. Fyld til sidst grus, sand eller undergrundsgranulat på. Dette vil holde græs væk fra at vokse ind i kabinen, hvilket ville føre til forrådnelse og råd.

  Træk støttestolper ud og slå træbokse af rundt om bunden. Den endelige hærdning vil tage 2-3 dage, før du kan starte kabinens installation.

  Belægningsplader

  En belægningspladebund er et godt underlag til små og mellemstore havebygninger. Det er en af de nemmeste baser at bygge, relativt billig og involverer ikke betonarbejde. Til gengæld ser det pænt ud, det er nemt at montere en hytte på belægningsplader og det er nemt at fjerne eller udvide i fremtiden, hvis du skulle ønske at bygge en større hytte.

  Sådan lægger du en belægningsplade

  Udgrav et 15-18 cm dybt hul i overensstemmelse med din funderingsplan, og du kan efterlade 10-15 cm ekstra ud over kabinens grænser for at give mulighed for et ekstra areal med tør jord omkring bygningen. Dæk overfladen med en fugttæt membran eller lignende. Læg bunden af 15 cm grus eller MOT 1 granulat. Jævn og niveller undergrunden ved at bruge en haverive og komprimer den ved at bruge en rulle eller tamper. Læg nu 3 cm sand ned, selv med skovl og rive, men komprimer ikke. Begynd at lægge belægningsplader ned. Efterlad 3 mm afstand mellem pladerne, skub og bank dem for at placere dem og nivellere. Til sidst udfyldes mellemrummene mellem pladerne med sand. Sand i hullerne skal være godt komprimeret, skub derfor sandet tæt ind i hullerne.

  Justerbar Riser Piedestal eller Breeze Blocks på grus

  Hvis du leder efter en fast og holdbar base til et skur eller haveværelse, så kommer denne mulighed til en meget rimelig pris. Den justerbare riser piedestal er suveræn, hvis du allerede har en hård stående overflade, der trænger til nivellering.

  Hvordan forbereder man en Piedestal Foundation?

  Først skal du tælle antallet af stigrør, du skal bruge til din kabine. Til dette formål skal du bruge kabinens fundamentsrammeplan. Prisen per stigerør er omkring 50 Kr. Alternativt kan du bruge briseblokke på grus. Grav 20 cm jord ud og lad 10 cm ekstra ud over kabinens grænser for at give mulighed for et ekstra areal med tør jord omkring den ydre overflade. 

  Byg en barriere ved de indvendige sider af det udgravede område ved at bruge træplanker. Dette vil hjælpe dig, når du lægger grus, og når det er nivelleret, holder du grusbunden på plads. Dæk bunden med en membran for at undgå, at der vokser græs gennem bunden under kabinen. 

  Fyld hullet med MOT 1 undergrund granulat eller grus og plan med en haverive. Du kan derefter komprimere jorden for at sikre, at der ikke er nogen bevægelse over tid. 

  Placer nu stigrørssoklerne eller de opblæste blokke i overensstemmelse med fundamentsplanen. Vi anbefaler at holde afstanden mellem stigrørene inden for 50-60 cm. 

  Understøt alle fundamentsplanker, inklusive alle yder- og inderplanker. Skru først hele fundamentsrammestrukturen sammen i overensstemmelse med din kabineplan, løft den på stigrørene, niveller ved at justere højden på stigrørene og skru plankerne fast til stigrørene. Ved brug af briseblokke skal du først placere blokkene, derefter skrue hele fundamentrammen sammen, derefter nivellere og til sidst skrue yderplanker fast til blokke.

  back to top