• Traehytter24 Logo
 • Her er hvad du skal vide, før du køber et havekontor

  Arbejder du hjemmefra? Mange mennesker har meget svært ved at adskille hjemmeliv fra arbejde. Hvis du er en af dem, så fortvivl ikke, et havekontor kan måske bare løse alle dine problemer. Tror du mig ikke? Prøv at læse vores artikel om, hvorfor du har brug for et havekontor. Hvis du har besluttet, at sådan et kontor lyder perfekt for dig, er det tid til at begynde at lave din research. Der er et par ting, du skal vide, før du køber et havekontor. Lad os komme igang.

  Hvad er et havekontor?

  Før du anskaffer dig et havekontor, vil du måske sikre dig, at du ved præcis, hvad du vil tilmelde dig. For at gøre det kort og enkelt er et havekontor en bygning i din have, der bruges som arbejdsplads. Dette kontorlokale er normalt adskilt fra hovedhuset og fungerer som et dedikeret arbejdssted. Så længe denne bygning i størrelse og konstruktion svarer til et normalt skur, behøver du normalt ikke byggetilladelse for at sætte den op. Dette betyder, at det er meget enklere end traditionelle boligudvidelser, mindre rodet og tager meget mindre tid at få et resultat. Nu hvor du ved, hvad denne bygning præcis repræsenterer, lad os se nærmere på, hvad du har brug for at vide, før du bygger et havekontor.

  Før du køber et havekontor

  At få et havekontor er ikke noget, du bare skal gøre på impuls. Der er en del ting at overveje på forhånd. Hvis du ikke vil fortryde din beslutning senere, så sørg for at være meget opmærksom på følgende punkter.

  Den første ting du skal gøre er at beslutte dig for, hvor mange penge du er villig til at bruge på dit nye havekontor. Hvis du ikke ved det, kan du ende i en situation, hvor du finder din drømmestruktur, men du har bare ikke råd til det.

  Ved at lægge et budget fra starten undgår du økonomiske problemer samt skuffelser i den nærmeste fremtid. Dit budget hjælper dig også med at beslutte størrelsen på dit nye arbejdsområde, samt hvad der skal i det.

  Da du vil være den eneste til at bruge det, vil du måske ikke have det for stort. En mindre struktur vil være hyggeligere og vil også koste mindre. Det betyder, at du kan bruge mere på møbler og andre dekorationer til dit nye kontorlokale.

  Hvis du har en meget lille have, er et havekontor selvfølgelig ikke en mulighed. Før du overhovedet overvejer at anskaffe dig en, bør du måske tage nogle mål.

  Havekontorer placeret på den rigtige placering kan tilføje til din eksisterende have. Hvis du tænker på et haveskur, er det ikke nødvendigvis et pænt billede, du tænker på. Heldigvis er havekontorer meget mere moderne og fås i mange designs.

  Det betyder, at du skal finde ud af, hvilken størrelse der passer til din have, før du begynder at tænke på at købe et havekontor. Hvis du får noget for stort, kan det optage al pladsen og få hele stedet til at føles trangt.

  Du skal også tænke på placering. Mange mennesker foreslår at placere et havekontor væk fra hovedbygningen et sted for enden af ​​din have. Dette kan virke for nogle, men det er måske ikke det, du har brug for. Sørg for at tage i betragtning, at du på en eller anden måde også skal levere strøm til dit arbejdsområde.

  Et havekontor kan leveres allerede bygget, eller det kan komme i stumper og stykker. Hvis du har nem adgang til din baghave som en stor port, skulle det være nemt at levere et færdigbygget havekontor. Hvis der kun er en lille låge, skal den måske komme i stumper og stykker. I nogle tilfælde er der ingen adgang. I dette tilfælde kan det være nødvendigt med nogle kraner.

  Du skal være opmærksom på installationskravene, da de kan øge omkostningerne. Du skal lægge budget for det.

  I de fleste tilfælde vil du ikke kræve planlægningstilladelser for at oprette et havekontor. Hvis du ikke er sikker, er det dog altid bedre at tjekke, da der altid kan være undtagelser fra reglen. Oftere end ikke falder havekontorer ind under tilladt udvikling.

  Sørg for, at følgende punkter gælder for dit havekontor, hvis du vil holde det inden for de tilladte grænser:

  • Det er en enkelt-etagers struktur med en maksimal højde på 4 meter for et tag med to hældninger eller 3 meter for ethvert andet tag. Den maksimale højde for aftenen er 2,5 meter.
  • Bygningen skal være mindst 2 meter fra skel.
  • Der er ingen verandaer eller altaner på over 0,3 meter
  • Højst halvdelen af grunden omkring det oprindelige hus må dækkes af en ny struktur
  • Den nye struktur vil ikke være på land foran en mur, der udgør husets hovedhøjde.

  Det er altid vigtigt at tjekke, da nogle lokale myndigheder muligvis ikke ser hjemmearbejde 5 dage om ugen som tilladt for et havekontor. Hvis du kun bruger det hver anden dag, burde du ikke have problemer.

  Du bliver nødt til at lave en lille mængde byggeri for at oprette et havekontor. Det er helt afgørende at have det rigtige fundament til denne bygning, hvis du vil have den til at stå tidens tand. Det betyder at forberede området, hvor bygningen skal placeres.

  For at gøre det skal du læse op på at lægge et fundament og komme i gang med at gøre netop det. Det firma, du køber havekontoret af, kan muligvis også hjælpe dig.

  Før du i sidste ende vælger et havekontor, skal du sørge for, at du ved præcis, hvad du skal have det til at gøre. Hvis du kun har brug for pladsen til arbejde en eller to gange om ugen, ønsker du måske ikke at få den største til rådighed inden for budgettet. Men hvis du skal bruge meget tid der, har du måske brug for lidt mere plads.

  Du skal også overveje, hvad der skal ind der. Alt dit arbejdsudstyr og dine møbler skal passe ganske komfortabelt. Det hjælper ikke nogen, hvis du føler dig fanget derinde.

  Det sidste behov, du skal overveje, er, hvor langt væk du vil placere det. Hvis du vil bruge bygningen ofte, vil du måske ikke have, at den er for langt fra hovedhuset, især hvis du ofte skal flytte mellem dem. Du skal også overveje, hvordan du får internet og strøm til havekontoret, så du måske ikke ønsker, at det skal være for meget.

  Før du køber et havekontor, skal du beslutte dig for stilen. De kommer i mange former og størrelser, og du skal beslutte dig for, hvilken af ​​dem der passer bedst ind i din haves æstetik.

  Du har måske en moderne stil eller et mere gammelt look. Hvad du i sidste ende beslutter dig for er op til din smag. Du skal bare vide, at det ikke er let at ændre, når det er gjort, så sørg for at vælge med omhu.

  En anden ting at overveje er, hvordan du vil bruge dette kontor. Har du kun brug for det en gang imellem, eller vil du bruge det næsten hver dag? Det er også vigtigt at overveje årstiderne.

  Hvis du skal bruge havekontoret året rundt, vil du gerne sikre dig, at det er ordentligt isoleret. Det betyder, at den holder på varmen om vinteren og forbliver kølig om sommeren. Du skal også tænke på at installere varme- og kølesystemer for at imødekomme alle slags vejrfænomener.

  Ikke helt sikker på, hvad der vil fungere bedst for din have? Prøv at tale med en ekspert. Eksperter på området burde være i stand til at hjælpe dig med at vælge den rigtige struktur til din baghave. De kan også hjælpe med instruktioner til at lægge fundamentet og hjælpe med fine planlægningsdetaljer som hvordan man får bygningen derhen, hvor den skal hen.

  Kort sagt, hvis du har spørgsmål, så spørg. Intet spørgsmål er nogensinde et dumt spørgsmål, så hvis du ikke er sikker, så kontakt os, før det giver dig nogle grå hår … stressen er ikke det værd.

  I nogle tilfælde er det muligt at gå og se en allerede oprettet struktur, før du køber. Hvis du ikke er sikker på, om dette er en mulighed for dig, skal du sørge for at kontakte det firma, du planlægger at købe fra.

  Nogle virksomheder har demostrukturer, du kan se, interagere med og opleve, før du køber. Dette vil hjælpe dig med at vurdere kvaliteten af ​​de anvendte materialer og funktionaliteten af ​​strukturen og få en fornemmelse af, om det er det rigtige for dig.

  Dette kan være det vigtigste punkt, tag dig god tid. Der er absolut ingen hastværk. Du behøver ikke bestemme dig lige nu. Brug lidt tid på at tænke på præcis, hvad du vil. Du kan endda tegne nogle planer og foretage målingerne.

  Dette vil give dig tid til at lave den rette mængde research, beslutte, hvad du virkelig vil have, og få styr på din økonomi. Når du er klar, kan du gå til det uden at fortryde.

  back to top