• Traehytter24 Logo
 • 4 tips til den nemmeste måde at få et drømme havehus på

  Havehus

  Gør drømmen til virkelighed med et havehus

  Mit hjem, min have, min drøm! Din drømmehave er kun et par tryk væk. Solrige sommerdage eller varme efterårseftermiddage er ideelle tidspunkter til at tilbringe nogle afslappende timer med sine kære eller i salig ensomhed. Og for at forbedre den visuelle tiltrækning af det ydre af dit boligareal, skal du anskaffe dig et havehus af træ.

  Et havehus kan bruges som dit helt eget unikke rum. Du kan omdanne det til et studie til skrivning, maling eller andre håndværksaktiviteter, et sted for en familiemiddag eller blot et sted, hvor du kan slappe af og nyde din fritid.

  Nybyggede haver byder på et unikt sæt udfordringer og muligheder. En grund, der er lagt helt til græsplænen, kan ofte se lidt uinspirerende ud, men bliv ikke afskrækket. Der er meget, du kan gøre for at få det bedste ud af dit rum! Her er fire nemme tips til at komme i gang.

  Tip 1: Find et afsondret sted for enden af ​​haven

  Stillingen til dit havehus er afgørende. Generelt er den fjerne ende af haven et godt sted. Midt i haven vil få den til at virke mindre, end den er og bryde den græsplæneplads, du har, op. Plus, hvis du ønsker at skabe et smukt tilflugtssted, jo længere væk du er fra hverdagen, jo bedre. Vi elsker, hvordan dette rummelige havehus er omgivet af træer, hvilket giver det en virkelig afsondret følelse midt på landet.

  Tip 2: tænk over størrelsen på dit havehus

  Det er bydende nødvendigt at tænke over den påtænkte anvendelse af din havebygning og sikre dig, at du køber den rigtige bygningsstørrelse. Havehuse er noget, vi ønsker, at du skal have glæde af i mange år fremover og ikke kun i en enkelt sæson. Derfor anbefaler vi, at du involverer hele familien eller andre brugere af havehuset, får alles mening og træffer en kollektiv beslutning.

  Tip 3: Vælg den kvalitet, du kan stole på

  Træ er et naturligt materiale, der vokser og tilpasser sig afhængigt af temperatur, fugtighedsniveauer og andre vejrforhold, især i den første måned efter montering. Det er almindeligt, at døre og vinduer justeres et par gange i løbet af den første måned efter, at havehuset er rejst og derefter en eller to gange om året for at holde dem i funktion. 

  Tip 4: Præfabrikerede havehuse er klar til brug!

  Manuel opstilling af havehuse er arbejde, der kræver en del tid og arbejde. Hvis du vil reducere så hårdt arbejde og den nødvendige tid, skal du anskaffe dig et præfabrikeret havehus. Sådanne havehuse fås i installationsklar form, og ejerne er forpligtet til at samle boligernes bestanddele efter hinanden i den rigtige rækkefølge. Komplette monteringssæt og informative brugervejledninger leveres sammen med produkterne. Ved at følge instruktionerne i brugervejledningen kan to voksne færdiggøre monteringen af ​​et havehus inden for to eller tre dage. Hvis de har nogle tidligere erfaringer med sådan gør-det-selv-arbejde, så vil dette hjælpe meget. Det samme med havehusisolering, hvis du ikke har erfaring med det, så hyr en fagmand.

  Havehus

  Kan jeg bruge mit havehus hele året rundt?

  Ja, det kan du, men hvis du har tænkt dig at bruge din havehus hele året rundt (som havekontor, hobbyrum, bordtennis- eller billardrum eller en af ​​en række andre muligheder), vil vi anbefale en bygning med en vægtykkelse på 40 mm eller derover. Sørg for, at vinduerne har termoruder og isoler gulv og tag.

  Der er fire områder med havehusisolering, du bør overveje: gulv, vægge, tag og vinduer.

  Valget af materialer til isolering af dit havehus er omfattende, afhængigt af dine lokale vejrforhold, dit budget og hvordan du har tænkt dig at bruge din bygning. Det er også bydende nødvendigt at vælge den rigtige fundamenttype og isolere gulvet først. At have et lag havehusisolering under gulvbrædderne vil bidrage til at holde havehusets indhold varmere. Isolering af taget på havehuset er afgørende, fordi varm luft stiger op, og cirka 35-40 % af enhver varme kommer ud gennem et uisoleret tag. Koncentrer dig derefter om vægge, vinduer og opvarmning, hvis det er nødvendigt. I sidste ende bør du altid overveje en form for havehusisolering. Installation af en brændeovn i dit havehus er en fantastisk måde at sikre, at du får brug året rundt.

  Bygge det selv? Eller leje af byggefirma?

  Samlingen af ​​de fleste havehuse, sommerhuse og bjælkehytter kan udføres af en kompetent gør-det-selv-entusiast, især de små og mellemstore sommerhuse og skure på op til 8-12m2. Vi vil altid anbefale, at to personer påtager sig montagearbejdet og tager sig af. Ellers kan du tilkøbe, at vi kommer og samler det for dig.

  back to top