• Traehytter24 Logo
 • Top 5 fejl, når du bygger dit træhyttefundament

  Fundament

   

  Har du nogensinde hørt nogen sige “Du kan ikke bygge en fantastisk bygning på et svagt fundament” eller “Du er lige så solid som det, du bygger på”? Ordet “grundlag” bruges så meget ofte metaforisk, men sådanne ordsprog kommer fra bogstavelige fakta. Fundamentet er virkelig den vigtigste del af bygningen. Derfor vil vi gerne fortælle dig mere om træhyttefundamenter.

  Vi har allerede diskuteret typer af træhytterfundamenter og nogle efterbehandlingsdetaljer. Vi vil dog også gerne dække de mest almindelige fejl, når du bygger et fundament til din træhytte. En lille slip kan påvirke din fremtidige træhytte meget negativt, forårsage strukturelle eller endda åndedrætsproblemer. Med stor erfaring med træhytter, vil vi gerne dele nogle tips og måske hjælpe dig med at undgå at begå disse fejl, når du bygger dit fundament!

  Har et individuelt projekt

  Fundamentet, er en af ​​de vigtigste dele af træhytten, skal have et byggeprojekt. Tænk på sådanne ting som afløb, VVS, stikkontakter, varme og ventilation på forhånd, fordi de er relateret til basen. Dine bygherrer bør også høre mere fra dig vedrørende fundamentet end blot et par korte sætninger. Den bedste måde er at få en bygningsingeniør til at forberede eller i det mindste godkende dit fundamentprojekt. Ingeniøren tager hensyn til dit byggeprojekt og jorden. Han bliver ansvarlig for fondsprojektet. På denne måde kan du være sikker på, at fundamentet bliver bygget korrekt.

  En anden vigtig ting er, at du ikke bare skal kopiere et hvilket som helst typisk fundamentprojekt eller din nabos. Jorden, en væsentlig faktor, når du bygger basen, kan være anderledes i dit område, end det er i din nabos. Når du ikke forbereder projektet individuelt, er der risiko for at vælge dårlige muligheder, som i sidste ende kan resultere i en kortere levetid på din træhytte.

  Mere om Jord

  Fundament

   

  Før du bygger fundamentet, skal jorden være tilstrækkeligt komprimeret. I det modsatte scenarie kan jorden opføre sig meget uforudsigeligt, når den bliver våd, hvilket påvirker fundamentet negativt. På sigt kan det endda resultere i, at bygningen flytter sig.

  Glem heller ikke, at vejret påvirker jorden meget. Hvis du bygger fundamentet i koldt vejr, vil jorden blive frosset. Dette kan give strukturelle problemer senere. Om vinteren kan der også være for meget fugt i luften, som kan påvirke betonen som beskrevet nedenfor. I det ideelle scenarie ville du hælde fundamentet på en dejlig dag uden tegn på regn.

  Vær forsigtig med beton

  Et af problemerne kan være at lade betonen hærde for hurtigt. Hvis du ikke holder betonen tilstrækkeligt fugtig, mens den hærder, kan den tørre for hurtigt, hvilket gør den skør og mere tilbøjelig til at revne. Hvis du lader det tørre rigtig hurtigt, kan du nogle gange se revnerne opstå, allerede inden du er færdig med selve huset.

  Hvis du ser utætheder og revner, skal du håndtere dem så hurtigt, hvis det er muligt. Ikke alene kan der trænge vand ind og svække strukturen over tid, det er også en invitation til skimmelsvamp og svampe. Hvis man lader dem gro i fred, kan det endda give luftvejsproblemer for hyttens beboere. Hvis der opstår utætheder og revner under konstruktionen, skal du tætne dem så hurtigt og så godt du kan. Det samme gør sig gældende, hvis du lægger mærke til dem senere hen, selvom det da kan være meget sværere.

  Den sidste ting at undgå for enhver pris er at skabe hule pletter eller hulrum i betonen. Det kan ske, hvis betonen bliver støbt for hurtigt eller ikke forsigtigt. Hulrum påvirker fundamentets styrke rigtig meget, og det kan endda føre til, at fundamentet knækker.

  Når du ikke skal forsøge at gemme

  Sørg for, at dine grundmure går dybt nok. Hvis ikke, kan det få basen til at synke over tid, hvilket påvirker bygningens integritet og styrke. Nogle gange forsøger folk at spare penge på denne måde, men tro os, det vil det virkelig ikke. Det er mere sandsynligt, at du i det lange løb vil bruge flere penge, fordi du bliver nødt til at rette fundamentsfejl, ellers vil din kabine ikke tjene så længe.

  Du bør også sørge for, at gulvet er jævnt. Jorden er ikke helt jævn hele tiden, og du bør være opmærksom på sådanne omstændigheder. Er jorden skrånende, skal det afspejles i byggeprojektet. Ellers kan det give alle mulige problemer, senere nogle af de åbenlyse. Du vil ikke have et skrånende gulv i den bygning, du bor og bruger tid i, vel?

  Vandtætning og fugtisolering

  Vand er en af ​​de største årsager, der fører til funderingsproblemer. For at beskytte basen installeres drænsystemer og påføres vandtætning. Fundamenter er normalt lavet af cement eller beton, som begge er robuste materialer, men har porer. Vand kan trænge ind gennem disse porer og derefter fryse i koldt vejr, udvide og beskadige fundamentet. Selvom du bor et varmt sted, kan vand stadig svække din base over tid. Hvis du ikke vandtætter din træhyttens fundament, sikrer du ikke, at den fungerer godt.

  Der er også en masse forvirring mellem vandtætning og fugtisolering af din base. Fugtisolering holder jordens fugt ude, mens vandtætning holder selve vandet ude. Vandtætning er langt mere effektivt, men det er også dyrere og kræver mere indsats. Når du skal beslutte dig for, om din foundation skal fugtsikres eller vandtættes, så tænk på forholdene. Hvis fundamentdrænene er monteret korrekt ved foden, er der en ordentlig overfladedræning og intet hydrostatisk tryk, bør fugtisolering være nok. Hvis ikke, hvis jord- og vandforholdene ikke er særlig gode, eller hvis du planlægger at bo i denne træhytte, kan det være bedre at vælge at være vandtæt.

  Afhængigt af dit område har du muligvis også brug for fundamentventiler. Fundamentventiler sikrer, at luften bevæger sig frit og udtørrer fugten. Derfor har ingen skimmelsvamp eller svampe chancen for at dukke op.

  Kort sagt

  Tag højde for din fremtidige træhytte, jorden i området, vejret. Vær forsigtig, når du bygger fundamentet, især når du hælder betonen. Hvis du bemærker et problem, skal du rette det så hurtigt som muligt. Sørg for, at din base er plan og vandtæt. Fortsæt endelig kun med at bygge din træhytte eller dit sommerhus, når fundamentet er sat rigtigt. Hvis du er opmærksom på alle disse tips, skal både dit fundament og din kabine være stærke og tjene i lang tid!

  back to top