• Traehytter24 Logo
 • Vejledning til vedligeholdelse af sommerhus i træ

  Sommerhus

  Sommerhuse

  Træsommerhuse er fantastiske rum, som folk trækker sig tilbage til i løbet af en eller anden sæson. Atmosfæren i disse huse gør dem også ideelle til brug hele året rundt. Hvis du ønsker at bevare den æstetiske værdi af disse boliger, er korrekt vedligeholdelse meget vigtig. Det er kun på den måde, at du kan få værdi for pengene og få en fornuftig gensalgspris, når den tid kommer. Læs videre om, hvordan du skal vedligeholde disse rum:

  Inspektion

  Når huset er nyt, er der ikke meget arbejde, når det kommer til reparationer. Af denne grund forsømmer folk inspektioner og begynder først at udføre dem, når der kommer problemer. Nå, du behøver ikke at udsætte inspektioner, før du ser revner på væggene eller meldug på taget. Start nu med at efterse udvendigt og indvendigt mindst en gang om året. Når du gør dette, skal du være på udkig efter tegn på slid. Se på fundamentet, og om det giver den stabilitet, du har brug for. Tjek desuden for utætheder, da disse vil skabe muligheder for skadedyr og mikroorganismer, der kan beskadige huset. Vand kunne også sive ind gennem sådanne huller, og så ville det være en sag om at bekæmpe råd.

  Ethvert problem, som du bemærker ved starten, bør behandles med det samme. Udsæt venligst ikke at forsegle den lækage, for når den begynder at hælde, vil du have en masse arbejde skåret ud for dig. Forebyggelse er bedre end helbredelse, og det gælder især i dette tilfælde.

  Tjek basen Dit hus kan ikke stå, medmindre der er fast grund under det. Et stærkt fundament er nødvendigt for livet og dit hjem. Som sådan bør du sikre dig, at du lægger huset på noget, der holder i mange år fremover. Det være sig beton eller plade, sørg for, at materialet har det, der skal til for at bære vægten.

  Sommerhus

   

  Hvorfor er dette vigtigt?

  Nå, når fundamentet ikke er plant og sikkert, baner det vejen for vridning og vridning. Træet vil dermed blive deformeret til en vis grad. Og det er, når folk begynder at lægge mærke til, at vinduerne ikke lukker, som de skal, dørene sætter sig fast, huller opstår langs væggene, og der begynder at udvikle sig revner. Løsning af disse problemer vil ikke bære meget frugt, hvis du ikke har håndteret den underliggende årsag.

  Når man bygger et sommerhus, er det nemt at tjekke om underlaget er plant. Hvis du skal til at bygge et hjem, så sørg for, at fundamentet er stabilt. Efter at du har lagt huset på det, vil det være svært at lave ændringer, men ikke umuligt. Det er således bedst, at du tjekker, om underlaget er intakt, og om der er bevægelse.

  Du skal også fremme luftcirkulationen under huset. For at gøre dette skal du rydde bunden for alle materialer, der forhindrer dette. Undladelse af at gøre det vil skabe et passende miljø for mikroorganismer, der kan skade dit hjem.

  Hvad så?

  Taget er et andet kritisk aspekt af dit hjem, da det bestemmer, hvor sikkert interiøret er fra elementerne. Du skal sikre dig, at tagmaterialet sidder som det skal helt fra starten. Når du går videre, bliver du nødt til at tjekke taget for eventuelle skader, såsom rifter og revner. Dette giver dig mulighed for at fange problemer tidligt og håndtere dem, så snart du bemærker dem. Hvis du ikke gør dette, vil du have at gøre med lækager, der vil føre til introduktion af fugt til interiøret. Når dette sker, kan der ske råd.

  Holiday A “The Lake House” - Sommerhus med terrasse 58 M2 92 MM 13 X 6 M

  Du skal også tjekke husets tagrender. Sørg for, at de ikke er tilstoppede, ellers vil vandet i dem flyde over væggene. Denne dæmpning er en opskrift på katastrofe, og du bør undgå det for enhver pris. Fjern alle materialer, der tilstopper rørene. Det hjælper at have et net, der fanger snavset og lader vandet strømme uden nogen forhindringer.

  Behandling af træet

  Da du først købte eller byggede huset, har du sandsynligvis behandlet træet. At bygge et hjem med ubehandlet træ hilser en invasion af skadedyr og sygdomme velkommen og er derfor ikke tilrådeligt. Denne behandling vil dog ikke vare evigt, så du skal følge med. Det er kun på den måde, du kan bevare træet i dit hjem. Desuden forbedrer behandlingen husets udseende, så det tilføjer æstetisk værdi til din udendørs.

  Manglende behandling kan føre til råd, spaltning og vridning af træet samt misfarvning. Til sidst ville du bruge mange penge og tid på at løse disse problemer. Det kan du undgå ved at bruge behandlinger, der ikke kun holder fugten i skak, men også forhindrer indtrængen af ​​mikroorganismer.

  Den behandlingsplan, du har på plads, vil afhænge af husets beskaffenhed. Nogle huse kommer behandlet med garanti på et bestemt tidspunkt. Men selv disse kræver en vis behandling årligt. Andre huse er ikke forbehandlede, hvilket betyder, at du skal bruge behandling på dem med det samme, når du installerer dem.

  Maling

  Konserveringsmidler kommer i form af spiritus. Disse kemikalier virker til at forhindre råd og vækst af mikroorganismer, samt at frastøde insekter. Vandbaserede behandlinger virker derimod i alt fra seks til tolv måneder. De beskytter huset mod elementerne, men vil ikke gøre meget, når det kommer til at frastøde insekter.

  Se nærmere på de muligheder, du har til rådighed, og vælg en, som du kan fortsætte med i lang tid.

  Maler

  Dit hjem vil med tiden blive misfarvet på grund af den konstante eksponering for elementerne. Med dette i tankerne, skal du male det efter et stykke tid for at give det mere æstetisk værdi. Påføring af to lag maling vil give dit hus en opgradering og give det en vis beskyttelse mod elementerne.

  Når det kommer til sommerhuse i træ, er øjeblikkelige indgreb afgørende. Jo længere du venter på et problem, jo større vil dets virkninger have på dit hjem. Alt det bedste!

  back to top