• Traehytter24 Logo
 • Køb og opsætning af et container hus – Giver mere plads med et lille budget

  Efterspørgslen efter containerboliger er steget i vejret i de senere år på grund af den voksende popularitet af tiny house-bevægelsen. Som følge heraf har producenter og leverandører reageret og gjort de små rummirakler stadig mere attraktive og teknisk modne i overensstemmelse med kundernes krav. Design er blevet ved med at blive forbedret, og pladsbesparende udstyrsteknikker er blevet overtaget fra skibsbygning og mobilhome-sektoren.

  Container huse som et billigt alternativ til traditionelle lejligheder

  Sammenlignet med konventionelle rækkehuse eller bungalows er de lave priser på container huse forbundet med den miljøvenlige idé om genbrug eller – i vores tilfælde – upcycling. Faktisk kan nedlagte skibscontainere normalt fås ganske billigt, og ombygning af dem til containerhuse spiller også en vigtig rolle for at undgå spild. Ikke underligt at containerhuse er så populære, især hos yngre kunder, som ofte har et stramt budget og er meget miljøbevidste. Selvom der hurtigt skal skabes mange bolig- eller kontorpladser, for eksempel på store byggepladser eller i flygtningeboliger, bliver containerhuset ofte brugt.

  Der er mulighed for at lave en container om til et minihus eller stable flere containere eller samle dem til en større boligenhed. Containerhusenes voksende popularitet har ført til, at der nu endda findes “containerhuse”, som slet ikke er lavet af containere, men er konstrueret af træ i de sædvanlige fragtcontainerdimensioner.

  Containerhuset giver plads er pengebesparende og mobilt

  Selvom begrebet “containerhus” nu også anvendes på modulhuse, minihuse eller småhuse, selvom de ikke er lavet af en upcycled fragtcontainer, beholder de ofte deres dimensioner. En 20 fods forsendelsescontainer har standardmål på 590 cm i længden, 235 cm i bredden og 239 cm i højden. Efter udbygning, isolering og beklædning er der normalt et boligareal på over 13 kvadratmeter.

  En stor fordel ved disse standardiserede dimensioner er, at containerhuse også nemt og billigt kan transporteres med de samme lastbiler, tog eller skibe, som der allerede er rigeligt af til transport af skibscontainere.

  Den beskedenhed, som beboerne i et containerhus udviser, når det kommer til deres boligarealbehov, har naturligvis også en positiv effekt på beliggenheden og dens omkostninger. Fuldt udviklet byggegrund er så dyr, at mange finder det meget attraktivt at bruge en tilsvarende lille mængde af den til et containerhus.

  Desuden holder minihuse sig, selvom de er sammensat af flere containermoduler, normalt under de 50 kvadratmeter grænsen, som energispareforordningen gælder for, og det betyder en forpligtelse mindre for bygherrerne.

  Kort byggetid, lave omkostninger

  Faktisk er byggetid en af ​​de største omkostningsfaktorer ved byggeri af konventionelle huse. I denne tid, som ofte varer flere år, betaler bygherren udgifterne til sin bolig og sin familie samt afdragene for den nye byggegrund og nybygningen. Når man bygger et containerhus, reduceres denne dyre tid til blot et par uger, som bruges på at klargøre og rydde pladsen og de nødvendige officielle formaliteter. Selve installationen og tilslutningen kan endda gennemføres på kun én dag ved køb af fuldt udviklede containerhuse.

  I de fleste tilfælde er der ikke kælder under fundamentet og i det simpleste tilfælde er et par vandret opstillede træplanker på en grusoverflade tilstrækkelig som standforberedelse. Sammen med de lave priser på containerhuse med køkken og bad, som fås i intervallet mellem 250.000 og 400.000 kroner, giver det en kvadratmeterpris for bolig-, kontor- eller lagerplads eller også plads i ferie- og weekendhuse i traditionel konstruktion er ikke tilgængelig.

  Hvad kan man bruge et containerhus til?

  Brugen af ​​et containerhus omfatter som udgangspunkt de samme ting som ved havehuse. Fra arbejdsværelset til værkstedet, fra hovedlejligheden til weekendlejligheden, fra et værelse i haven til unge til en gæstelejlighed i haven, alt er muligt. Du kan også hurtigt, billigt og pålideligt skabe hobbyrum, erhvervslokaler til nystartede virksomheder, hurtige billige kontorlokaler, udstillingslokaler, omklædningsrum, lagerrum eller fritidsrum med containerhus.

  Containermodulhuse kan endda udvides efter behov ved blot at tilføje nye containermoduler til de gamle efter behov. Sådanne containermoduler kan også hurtigt og nemt bruges som udvidelser til konventionelle huse.

  Hvilken godkendelse har containerhuse brug for i Danmark?

  Både formen og størrelsen tæller i Tyskland for et byggetilladelseskrav samt brugen. Boligbyggerier i Tyskland er generelt altid betinget af godkendelse. I bedste fald kan du forvente en forenklet byggeansøgning i nogle føderale stater for huse med mindre end 50 kvadratmeter boligareal.

  Det er noget andet, hvis du sætter dit containerhus op på en mobil base lige fra starten. Du skal dog så have en tilladelse som campingvogn. Hvis et sådant containerhus med hjul står på en grund, hvor det er fast beboet, betragtes det som en bygning og vil i de fleste tilfælde kræve byggetilladelse.

  Det er bedst at afklare installationen og de nødvendige formaliteter med den ansvarlige bygningsmyndighed inden køb. Du kan også med det samme finde ud af, om din påtænkte beliggenhed rent faktisk er godkendt som bolig med beboelsesejendomme, og om kommunen har visse krav til boligbyggeriets udseende. Sådanne regler kan vedrøre tagets form, facaderne, vinduerne, højden, farverne eller andre funktioner.

  Kommunen kan i sin bebyggelsesplan udpege forskellige lokalområder til bestemte typer bebyggelse og anvendelse.

   

  Andre udgaver

  Statsbygningsbekendtgørelsen (LBV) regulerer, om et planlagt byggeri kan ske uden procedure, uden tilladelse eller med en forenklet byggetilladelse. Bygherren er dog stadig underlagt visse ansøgninger, meddelelser, beviser, meddelelser og frister, som du bør forhøre dig om i planlægningsfasen. For beboelsesejendomme er der normalt behov for en udvikling af ejendommen, det vil sige en tilslutning til el-, vand-, vej- og kloaknettet.

  En strukturel inspektion er også normalt uundgåelig. Ansøgningerne hertil kan indgives af specialvirksomheder fra byggebranchen.

  En måde at indrette et containerhus som feriebungalow til leje eller til eget brug uden mange formaliteter er nogle gange på campingpladser, der allerede har de nødvendige tilladelser.

  Mange af kravene til vådrum, flugtveje, frihøjder, lyn- og brandsikring, visse funktioner og andre aspekter er forskellige fra land til land. Også her anbefaler vi, at du informerer dig så udførligt som muligt i god tid.

  back to top