• Traehytter24 Logo
 • Sådan samles en af de store træhytter med terrasse fra træhytter24 på én dag.

  Vi gennemgår hele monteringsprocessen, så der er masser af gode tips at
  hente.

  00:09
  Vi bygger træhytten på betonpæle. Betonpæle er nemlig den perfekte base, uanset om det drejer sig om en skrånende eller ujævn jordoverflade. Det kræver ingen forberedelse og mindre beton end et fast betonfundament.

  00:25
  Sku fundamentrammen sammen efter anvisningerne og placer den ovenpå betonpælene. Der lægges et stykke bitumen mellem trærammen og betonpælene for at beskytte træet mod fugt. Så måles diagonalerne for at sikre, at de passer med målene på tegningen og man sikrer, at det hele er i vatter.

  00:53
  Så lægges den første vægplanke ned. Afhængig af vægtykkelse og træhytte type (kabinestørrelse) kan væggene hænge op til 1 cm ud fra fundamentrammen. Hvis dette er tilfældet, så er det vigtigt at sørge for, at udhænget er lige stort i begge sider. Den første vægplanke skrues fast i fundamentrammen, hvorefter de resterende vægplanker bygges ovenpå hinanden uden brug af skruer.

  1:22
  Bredden på dørhullet måles for at sikre sig, at det passer til målene på tegningen. Herefter bygges væggene op. Det er vigtigt at være meget præcis med opbygningen af væggene for at sikre, at man let senere i processen kan føre indføre storm støtter og forstærkningsstænger uden problemer. Vægplankernes ender er forsynet med forborede huller og det er vigtigt at sørge for, at disse matcher hullerne i den forrige række brædder. For at sikre at hver række ligger korrekt, kan det være nødvendigt at bruge en gummihammer

  1:54
  Så indsættes forstærkningsstængerne i de forborede huller

  1:58
  Vindueslister monteres på vinduesrammerne med de tilhørende skruer. Alle søm og skruer er inkluderet i byggesættet. Bundpladen i vinduet må aldrig skrues fast i vægplanken, da dette forhindre huset i at sætte sig jævn i hele konstruktionen og det kan forårsage uønskede mellemrum mellem vægplankerne.

  2:29
  Vinduerne placeres i vindueshullerne, når væggene er bygget op i halv vindueshøjde.

  2:44
  H-profiler lægges mellem væggene, men de bliver ikke skuet fast i vægplankerne. Dette undlades for at sikre, at træhytten kan give sig

  3:16
  Så skrues dørkarmen sammen og dørlisterne fastgøres på udvendig side. Herefter sættes dørkarmen på plads og de indvendige dørlister kommer på og bliver derefter skruet fast i dørkarmen.

  3.42
  Så indsættes flere forstærkningsstænger

  3:56
  For at samle væggene benyttes samlepinde i egetræ. Samlepindene i egetræ følger med i byggesættet og bankes i de forborede huller med en almindelig hammer.

  4:22
  Inden der kan monteres en metalstang i terrassens tagstøtte, så skal det skæres i den rigtige størrelse. Man skal sørge for, at der er 5-8 cm ekstra metalstang under stolpen, det gøres for at sikre sig, at huset kan sætte sig i løbet af de næste par år. Så sørges der for, at stolpen er i vatter, inden den bliver skruet fast både til fundament rammen og træbjælken i terrassens tagstøtte.

  4:52
  Dele af væggene skal samles med metalplader som anvist på tegningerne

  5:28
  Det øverste af gavlen skrues fast i den nederste del med skruer

  5:33
  Så sættes spærene med stor nøjagtighed på. Her er det vigtigt at være opmærksom på placeringen af de forborede forbindelsespunkter. Der bruges metalbolte til at forbinde spærene og de bliver fastgjort med skiver og møtrikker, som strammes godt til med en skruenøgle

  6:24
  Der fræses ud, inden der indsættes forstærkende metalstænger og storm stivere. Det gøres for at sikre, at skiven og bolten kan skjules, så tagpladerne kan monteres korrekt senere i processen. Når metalstængerne er monteret, strammes de med en skruenøgle og det overskydende skæres af med en vinkelsliber

  7:00
  Der kontrolleres at alle gavl og terrasse komponenter er monteret korrekt og er i vatter. Og der foretages justeringer om nødvendigt.

  7:22
  Så er det tid til at lægge tagpladerne. Tagpladerne lægges en efter en og der holdes hele tiden kontrol med om de ligger parallelt med tagfoden. Hvert tagbræt fæstnes med 1 søm i hvert spær. Sidste tagplade skæres til i størrelse, så den passer

  8:44
  Gulvbrædderne lægges som tagpladerne blev lagt. Her kan bruges søm eller skruer efter behag. Undgå at træde på de ubehandlede gulvbrædder med sko da det kan være svært at fjerne fodspor. Faktisk er det utrolig tidskrævende at fjerne fodspor på ubehandlet træ

  9:15
  Det sidste bræt skæres i størrelse og monteres som den sidste tagplade

  9:22
  Nu monteres fodlister for at afslutte gulvet

  9:25
  Terrassepladerne lægges med 5 mm mellemrum mellem pladerne. Her er en 5 mm afstandsmåler god at bruge: Det sikre, at terrassebrædderne kommer til at ligge jævnt. Hvert terrassebræt fastgøres med 2 skruer for hvert fundament planke.

  9:43
  Det sidste terrassebræt skæres ud og passes til omkring terrasse stolpen

  9:59
  Der monteres forstærkningslægter på tagkonstruktionen og herefter lægges tagpladerne på og skrues fast med de tilhørende skruer.

  10:30
  Nu dækkes taget med Icopal tagspåner som tilbydes som ekstraudstyr i 5 forskellige farver til alle vores træhytter. Først monteres en række tagspåner. Tagspåner er selvklæbende og det er derfor nødvendigt at fjerne plastfilmen inden montering. Den første række tagspåner monteres, så de rækker 2-3 cm ud over taget. Det gøres for at lede regnvand væk fra tagpladerne. Hver række tagspåner placeres helt tæt og monteres i hver plade med 4 søm. Taget færdiggøres og der monteres rygdækning. På vores hjemmeside, kan du finde en mere detaljeret vejledning, som du kan downloade.

  11:27
  Gulvbrædderne monteres ved hjælp af skruer og placeres derefter på gavlenderne og fastgøres med skruer

  12:00
  Nu monteres lister over vinduer og døre for at lede regnvand væk. Her efterlades et mellemrum på 3 cm for at sikre sig at træet kan give sig.

  12:40
  Nu bores der hul i venstre side af døren for at skabe plads til låsemekanismen og herefter monteres låse, dør og vindueshåndtag

  14:00
  Nu er Nora D havehuset fra Timbergardenhouse24 med veranda færdigbygget. Vi anbefaler, at du behandler træhytten med træbeskyttelse eller maling udvendigt og indvendigt straks efter at træhytten er færdigbygget.

  Med et professionelt team kan en træhytte som denne bygges på én dag. Ved selvmontering skal du regne med 3 dage.

  Tak fordi du så med!

  back to top